Microlån utan UC

Dela

När man säger att en kreditgivare tar en UC syftar man egentligen på att kreditgivaren tar en kreditupplysning när någon ansöker om ett lån. Kreditupplysningen innehåller till exempel information om personens privatekonomi, betalningsförmåga och skulder. Här ser långivaren också om personen ifråga har betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden. Det är därför det är så många med betalningsanmärkningar som söker efter ett mikrolån utan UC när de behöver ett litet lån.

Finns det mikrolån utan UC?

Även om du kanske har sett att många sajter som listar massor av mikrolån utan UC så finns det knappt några sådana lån. De microlån som listas är egentligen microlån som du kan få trots att du har betalningsanmärkningar. Anledningen till att många sajter gör så är att de vet att många som söker på mikrolån utan UC egentligen bara är ute efter långivare som beviljar mikrolån med betalningsanmärkning och sådana lån finns det gott om. Därför behöver du egentligen inte leta efter ett mikrolån utan UC om du bara har betalningsanmärkningar.

När du inte behöver ett mikrolån utan UC

Du behöver inte ett mikrolån utan UC när:

  • du har betalningsanmärkningar eftersom det finns många långivare som tillåter det och då spelar det ju ingen roll om långivaren tar en UC eller inte.
  • du inte har en fast inkomst. De flesta långivare av microlån kräver inte att du har en fast inkomst.
  • du har en mycket liten inkomst. Det finns många långivare som inte alls har höga krav när det gäller inkomst.
  • du inte har en inkomst av tjänst. Det finns faktiskt långivare som kan bevilja microlån trots att du inte har ett jobb om du lever på A-kassa eller pension istället.

När du behöver ett mikrolån utan UC

Du behöver ett mikrolån utan UC när:

  • du har skulder hos kronofogden, det är bara då du behöver ett mikrolån utan UC. Det är emellertid inte helt omöjligt att få ett mikrolån trots att man har skulder hos kronofogden hos vissa långivare som tillåter betalningsanmärkningar. Testa gärna att ansöka hos någon av de långivare du hittar här på micro-lån.se så vet du, det kostar inget.