Microlån på kvällen

Dela

Det är svårt att veta i förväg när man är i behov av pengar. Skulle det uppstå en oväntad utgift på kvällen eller på helgen är det därför mycket tacksamt att microlånet finns där som ett litet skyddsnät. Bankerna har ju trots allt ännu inte ändrat sina klassiska kontorstider, vilket innebär att de inte är till stor hjälp i en sådan situation. Men oavsett om det är onsdagskväll eller lördagseftermiddag kan du faktiskt ansöka om ett snabbt lån och dessutom få det utbetalat samma dag.

Om du skulle vara i akut behov av pengar under kvällstid bör du därför läsa denna artikel. Här ska vi nämligen titta lite närmare på just microlån på kvällen och vad du bör tänka på innan du ansöker.

Kontrollera detta innan du ansöker

Om du behöver ansöka om ett microlån på kvällen antar vi att du förmodligen behöver lånet utbetalat så snabbt som möjligt. Det finns en del saker som du därför bör kontrollera innan du ansöker om ett microlån på kvällen för att få dina pengar blixtsnabbt.

  • Kolla upp kontorets öppettider. Det går tyvärr inte att ansöka om ett lån om långivarens kontor har stängt för kvällen utan det måste finnas medarbetare på plats. Dock har en hel del lånekontor öppet till så sent som 22:00.
  • Se till att du har goda marginaler tills det att kontoret stänger, minst 15–30 minuter. Om du ansöker med endast några minuters marginal finns det risk för att din ansökan inte hinner behandlas vilket innebär att du inte kommer ha dina pengar förrän följande morgon.
  • Var noggrann med att kontrollera att du och långivaren har samma banker. Har ni det (och långivaren erbjuder direktinsättningar) kommer du få dina pengar i samma stund som långivaren genomför sin utbetalning. Har ni olika banker kommer du ha pengarna följande bankdag.

Ansök om microlån efter stängning

Låt säga att du lämnar in din ansökan strax innan kontoret stänger på kvällen. Det är som sagt inte lätt att planera exakt när man behöver pengar. I de allra flesta fallen kommer du ha dina pengar inom en timme efter det att lånekontoret öppnat följande morgon, lite beroende på om det är en stressig morgon på kontoret eller inte. Det är fullt möjligt att du får pengarna direkt långivaren öppnat för dagen också. Så om du skulle vara i akut behov av ett microlån, så är ändå det snabbaste alternativet att skicka in sin ansökan efter att kontoret stängt.

Ibland händer det även att långivaren är generös och betalar ut ditt lån, trots att kontoret stängt. Detta är såklart ingenting du bör räkna med, men det kan vara en trevlig överraskning. Försök ändå att ha goda marginaler om du vill vara säker på att få dina pengar samma kväll.

Låna med sunt förnuft

Att microlån är så lättillgängliga är såklart en av lånets allra bästa egenskaper med det kan också vara mycket frestande att ta ett lån för att finansiera spontana nöjen eller köp. Försök att alltid använda ditt sunda förnuft när du lånar och fråga dig själv om lånet verkligen är värt det eller ej. Glöm inte att det är du som kommer behöva stå för räkningen senare, även om lånet kan verka som en snabb lösning.