Microlån på helgen

Dela

Det fina med microlån är du även kan få dem utbetalda på helgen om du använder dig av samma bank som långivaren. En sådan utbetalning går lika snabbt som när man får en direktutbetalning på vardagar, det brukar bara ta en timme tills man har fått sina pengar. Anledningen till att det går så fort att en överföring mellan två bankkonton på samma bank sker ögonblickligen, precis som när du själv för pengar mellan dina egna bankkonton.

Så får du en utbetalning på helgen

 1. Se till att långivaren erbjuder direktutbetalningar på helgen.
 2. Kolla att långivaren använder sig av samma bank som du.
 3. Kolla att långivarens kontor verkligen har öppet innan du gör din ansökan för annars får du inte dina pengar förrän nästa dag. Ansök för säkerhetsskull minst en halvtimme innan kontoret stänger.

Du måste ha ett konto hos någon av dessa banker

Som sagt, för att kunna få en helgutbetalning eller ett microlån direkt måste du ha samma bank som långivaren. Olika långivare använder sig av olika banker och en del använder sig av fler än en bank, så det brukar inte vara något problem att få ett mikrolån på helgen. Här ska micro-lån.se visa dig samtliga banker som långivare av microlån använder sig av.

 • Nordea är långivarnas mest använda bank så om du har ett bankkonto hos Nordea kommer du att ha många microlån är välja på.
 • Det här är den näst vanligaste banken hos långivarna.
 • Danske Bank. Den danska utmanaren Danske Bank har vuxit sig stark i det här landet men används fortfarande av relativt få långivare.
 • Tyvärr är det mycket få långivare som använder sig av SEB, men de finns.
 • Länge fanns det inte en enda långivare som använde sig av Swedbank men idag finns det i alla fall två långivare som gör det, Credigo och Easycredit som du hittar på vår systersajt Smslånen. Länk till denna sajt hittar du längst ner på vår förstasida.

Att tänka på

 • Undvik att ta ett microlån för att gå ut och festa. Visst kan det vara frestande att låna på helgen om det är tomt i plånboken och dina vänner ska gå ut på krogen, men bit hellre ihop och följ med nästa gång istället.
 • Låna aldrig om du är berusad. Ja, du känner säkert till att omdömet inte är på topp när man har druckit och att man tenderar att göra av med mer pengar än man annars skulle ha gjort.
 • Låna inte för att bekosta impulsköp under lördagens shoppingrunda, vänta istället tills du får in mer pengar, då kanske du inte ens vill köpa det du trodde du ville ha längre.
 • Om du ser ett superbra erbjudande på något som du längre velat ha kan det vara vettigt att ta ett mikrolån på helgen, inte minst om du kan ta ett som är gratis. Det kommer du förmodligen tjäna på om du har råd att betala tillbaka på ditt microlån när du har fått din nästa lön.