Microlån med förlängning

Dela

Det finns många långivare som kan förlänga ditt microlån om du skulle behöva göra det. Det här är såklart bra om du plötsligt skulle drabbas av en oförutsedd utgift, till exempel för att din bil har pajat och behöver lagas eller att din smartphone åkt i backen och vem kan leva utan en sådan?

Så fungerar en förlängning av microlån

  • Du måste kontakta långivaren innan förfallodagen för om du inte gör det kan du nekas att förlänga microlånet.
  • Hos många långivare kan du förlänga lånet själv. Då loggar du bara in på ditt konto hos långivaren och skjuter fram förfallodagen.
  • När du har förlängt microlånet får du en ny faktura med ett nytt förfallodatum och ett nytt belopp eftersom du såklart får betala ränta för förlängningen.
  • Det nya förfallodatumet brukar sättas 30 dagar fram i tiden. En del långivare ger dig möjligheten att förlänga lånet flera gånger, men bara med 30 dagar i taget.
  • Om du förlänger ett gratis lån får du normalt betala ränta även för den tid som annars skulle ha varit gratis. Så om du har tagit ett gratis microlån och väljer att förlänga det får du betala den sedvanliga räntan från dag 1 och då är det inte gratis längre.

Rekommendationer

Vi på micro-lån.se rekommenderar att du så långt som möjligt undviker att förlänga ditt microlån eftersom lånet blir mycket dyrare då. Okej, om du har valt 30 dagars avbetalningstid från början och sedan förlänger det med ytterligare 30 dagar kanske det inte är hela världen, men om du förlänger ditt microlån gång på gång blir det alldeles för dyrt. Skjut bara fram förfallodatumet om du absolut måste.