Låna när banken säger nej

Dela

Det är faktiskt inte alls omöjligt att få ett microlån även om banken har sagt nej till dina tidigare låneansökningar. Långivare av microlån har nämligen inte alls lika höga krav som de vanliga bankerna har eftersom deras lån är mycket mindre och har en betydligt kortare avbetalningstid. Du behöver knappast tjäna några jättestora pengar om du bara ska låna några tusenlappar och inte heller behöver du ha någon fast anställning som visar att du troligtvis har en stabil inkomst i åratal framåt när du bara lånar pengar i några månader.

Om du också har svårt att få ett vanligt banklån ska du läsa vidare för här ska micro-lån.se visa dig vilka möjligheter du har att få ett microlån istället.

Om du har betalningsanmärkningar

De allra flesta banker säger blankt nej om du har betalningsanmärkningar, även om du inte har några skulder kvar hos kronofogden. Så är det inte alls om du vill ta ett microlån, det finns många långivare som accepterar kunder som har betalningsanmärkningar bara du uppfyller följande krav:

  • Du måste ha fått ordning på din ekonomi och ha tillräckligt god betalningsförmåga för att ta ett microlån. Du bör i alla fall dra in 10000 – 50 000 kr om året, men hur mycket du måste tjäna beror även på dina utgifter.
  • Du får inte ha dragit på dig en ny betalningsanmärkning under det senaste halvåret. Det här brukar de flesta långivare kräva.
  • Du får sällan ha för många anmärkningar. Det finns de som bara tillåter en eller två betalningsanmärkningar medan andra kan tillåta upp till sex stycken, men det finns även de som gör en individuell bedömning av det här också.

Om du har en låg inkomst

Det är sällan långivare av microlån kräver en inkomst som är högre än 25 000 – 50 000 kr/år men om du tjänar mindre än vad de flesta långivare kräver är det inte helt kört ändå. Om du vänder dig till en långivare som gör en individuell bedömning av din ekonomi, då är det inte helt omöjligt att du kan få låna pengar ändå. Tänk bara på att dina fasta utgifter också påverkar bedömningen, inte bara din inkomst.

Om du inte har någon inkomst av tjänst

Skulle du leva på A-kassa eller studiemedel är dörrarna inte helt stängda om du vill ta ett mikrolån. A-kassa är ju en sorts inkomst och om du har studiemedel räknas i alla fall studiebidragsdelen som en form av inkomst. Och om du lever på pension är det förmodligen inga problem alls att få ett microlån.