Lån utan inkomst

Dela

Om du vill kunna ta ett lån utan inkomst är det microlån som gäller eftersom det i stort sett är omöjligt att få ett privatlån beviljat om man saknar inkomst. Det är inte heller helt lätt att få ett microlån utan inkomst men om du vänder dig till de långivare som gör en individuell bedömning (som alltså inte har något krav på någon minimiinkomst) är det faktiskt inte helt omöjligt. Och om du arbetar på timme eller bara har ett vikariat brukar det inte vara några som helst problem att få ett microlån. Nu ska vi visa dig vilka möjlighet du har att få ett mikrolån om du saknar fast anställning.

Om du lever på A-kassa

Idag finns det en hel del långivare som beviljar mikrolån om du lever på A-kassa. Det enda de tittar på är din betalningsförmåga och att din A-kassa sträcker sig över hela avbetalningstiden. Om du till exempel ska betala tillbaka ditt lån inom två månader måste din A-kassa sträcka sig minst lika långt.

Om du har en tillfällig anställning

Det är sällan några problem att få ett microlån beviljat om man har ett vikariat eller en projektanställning, bara anställningen sträcker sig över låneperioden. Om du har en timanställning brukar det inte heller vara något problem, bara du tjänar tillräckligt mycket för kunna klara av att betala tillbaka på lånet.

Om du lever på studiemedel

Det finns faktiskt långivare som kan bevilja mikrolån fast du lever på studiemedel eftersom det också påverkar din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Samma sak gäller emellertid här som för de som lever på A-kassa eller en tillfällig anställning: Ditt studiemedel får inte ta slut innan du har betalat tillbaka hela lånet.

Om du saknar taxerad inkomst

Om du har en inkomst idag men inte hade någon taxerad inkomst i din senaste deklaration kan du såklart låna ändå. Eventuellt måste du skicka in ett intyg som visar hur stor din nuvarande inkomst är, såvida den inte står angiven i kreditupplysningen. Om du inte har någon form av inkomst alls idag heller är det såklart svårt att få ett lån, men du kan alltid prova att göra en ansökan hos en långivare som gör en individuell bedömning, då är det inte helt omöjligt att du kan få ett mikrolån utan inkomst ändå.